Državno prvenstvo ledvičnih bolnikov v namiznem tenisu v Slovenj Gradcu

Tekst: Boris Pušnik

Društvo ledvičnih bolnikov Slovenj Gradec je v sodelovanju z Zvezo društev ledvičnih bolnikov Slovenije letos že 15. leto organiziralo državno prvenstvo dializnih in transplantiranih bolnikov v namiznem tenisu. Kljub temu, da v Sloveniji  aktivno igra namizni tenis manjše število ledvičnih bolnikov, smo bili zelo veseli številne udeležbe. Iz šestih društev: DLB Slovenj Gradec, DLB Krško, DLB Lilija Maribor, DLB Celje, IŠD DiTra in DLB Pomurje se nas je zbralo 38. Na letošnjem tekmovanju je bilo prvič tudi malo večje število dializnih bolnikov in sicer 6.

Tudi letos smo za spremljevalce organizirali krajši pohod od Slovenj Gradca do Starega trga. Pohodniki so se odpravili skozi stari del mesta Slovenj Gradec in po pešpoti do Starega trga, nato pa so se skozi naselbino vrnili nazaj v športno halo.  Čeprav je bilo mrzlo nedeljsko popoldne, so bili pohodniki zelo dobre volje, saj so se naužili svežega zraka na prijetni poti pod Gradom, kjer stoji cerkev.

Naše srečanje smo zaključili s kosilom in podelitvijo priznanj najboljšim v namiznem tenisu. V gostišču v Podgorju pri Slovenj Gradcu so nas prijazno pogostili in prav lepo sprejeli. Najbolj pomembno pa je bilo, da smo se ponovno srečali igralci namiznega tenisa in pohodniki. Skupaj smo z gibanjem naredili nekaj dobrega zase in z druženjem tudi drug za drugega. Doseženih rezultatov tukaj ne objavljamo, lahko pa si jih pogledate na spletni strani DLB Slovenj Gradec.

Upamo oziroma močno si želimo, da nam bo naslednje leto  ponovno uspelo organizirati takšno srečanje, morda celo v še večjem številu.